zondag 17 juli 2011

Five hotel, Parijs (F)


Klein, maar óh là là
  www.thefivehotel.com
Net iets te laat om 'quatorze juillet' in de lichtstad te vieren, maar het blijft een leuk adresje...
Al in 1920 was het Quartier Latin het mekka van de Parijse 'art scene'. Het is in ieder geval een uitstekende uitvalsbasis om de stad te verkennen. Met z'n 24 kamers is The Five Hotel waarschijnlijk een van de kleinste designhotels in Parijs. De kamers zijn eveneens piepklein, maar hebben een sensuele uitstraling, onder andere door een bijzondere techniek die kunstenares Isabel Emmerique op de muren toepaste. Die zijn namelijk op een geraffineerde wijze gelakt, waardoor een iriserend effect ontstaat dat het geheel een sprankelende, enigszins psychedelische uitstraling geeft. Tel daar de verlichte sculpturen en het glinsterende plafond bij op, plus de verschillende aromatische geuren waaruit je kunt kiezen - en je waant je in heel andere sferen... vanaf € 116 per kamer.









Kamers zijn klein, maar sensueel

woensdag 13 juli 2011

Wat ik dus eigenlijk wou zeggen...

is dat ik nog wel bijzondere links zal blijven plaatsen, maar dat ik even het strakke ritme van elke-dag-een-adres los laat! Tot gauw,

Ciao!

DAG 13: Caballito de Mar aan de Costa Blanca (ES)

Lieve trouwe volgers,
Gelukkig zijn jullie niet met velen. Met pijn in m'n hart moet ik namelijk toegeven dat ik me vertild heb aan dit project. Tot mijn grote verrassing kreeg ik vrij plotseling een hele leuke baan aangeboden - full time! En met 36 uur per week hou je gewoon erg weinig tijd over voor wat dan ook. Dus ook niet voor dit soort leuke projecten. Ik heb me nu een paar dagen in alle bochten zitten wringen om alsnog elke dag dat adresje eruit te sturen en ik heb besloten dat ik er mee stop. Misschien ga ik wel op een ander moment mee door, maar nu lukt het - helaas - niet. Mijn excuses voor de lege belofte! 
Blijf wel af en toe langskomen en hou m'n nieuwsbrief in de gaten!  

13 juli: Zenparadijs voor sportievelingen
www.caballito.be

Caballito de Mar is een Spaanse villa die door de gastheren Sabrina en Pierre is omgetoverd tot een heerlijke B&B. Zonovergoten ligt het kleurrijke onderkomen ten noordwesten van Calpe, Altea en Benidorm, tussen de vliegvelden van Alicante en Valencia in. Met tien slaapkamers, twee zwembaden, een jacuzzi, loungebedden, hangmatten en - niet te vergeten - een heerlijke table d'hôte - hoef je het terrein eigenlijk niet meer af. Maar omdat alleen maar luieren ook kan vervelen, organiseren Sabrina ook allerlei sportieve activiteiten zoals zeil- en fietstochten, je kunt er zeilen, waterskiën en een yogales volgen. Vanaf € 85 voor een kamer voor 2 tot €130 voor een kamer voor 4.



dinsdag 12 juli 2011

DAG 12: Borgo Belvederi (IT)

Ongerept middeleeuws juweel
Er hangt echt absoluut een middeleeuws sfeertje, in dit gehucht met een handjevol huizen uit de 15de eeuw. Allemaal zorgvuldig gerestaureerd en met veel gevoel voor de omgeving ingericht, stralen ze precies het soort rust en sereniteit uit waar je naar op zoek bent als je op vakantie gaat. Er leidt een klein privé-straatje naar het gehucht en terwijl je geniet van het uitzicht op het Sibellini-gebergte, waan je je even aan het einde van de wereld. 
Tot de Vegenana vallei boven het dorpje Camarino opdoemt en dus ook het gehucht met z'n acht huizen. Van 2 tot 8 personen en met een mooi gedeeld zwembad. De prijzen lopen uiteen van € 410 tot € 1150 per week.





maandag 11 juli 2011

DAG 11 Villa Kambos (GR)

11 juli: Goudgele stranden plus talloze fiets- en wandelpaden
www.villa-kambos.com
Samos is een eiland in de Aegëische Zee, tegenover de Turkse kust. Een eiland voor natuurliefhebbers: groen en bergachtig en uitstekend geschikt voor flinke wandel- en fietstochten. Ondertussen zijn de uitgestrekte stranden nooit ver, zodat u na een forse tocht een verfrissende duik in de azuurblauwe zee kunt nemen. Villa Kambos is een klein hotel dat in de buurt van Agios Konstandindos ligt, een kleine plaats in het noorden van het eiland. Dichtbij zee en omgeven door een weelderige tuin, vormen de 10 kamers plus 1 suite een oase van rust. Alle kamers zijn eenvoudig, maar ruim en vriendelijk ingericht en hebben airco en een balkon met uitzicht over zee en bergen. De suite heeft twee slaapkamers en voor gezinnen zijn er ook kamers met een tussendeur. Op de verschillende terrasjes in de tuin kun je genieten van een heerlijk ontbijt. Denk aan verse Griekse yoghurt met honing en fruit uit de tuin en zelfgemaakte jam... Een klein kronkelpaadje leidt binnen vijf minuten naar het strand en ook de taverna's van Agios Konstandindos zijn niet ver. Vanaf € 50 per kamer.



zondag 10 juli 2011

DAG 10 Sky Cottage (UK)

10 juli: Verbijsterend mooi
Rock house in Loch Tay bestaat uit een B&B en twee cottages. Het lijkt wel alsof de natuur hier alom aanwezig is. Het uitzicht vanuit zowel de kamers als de cottages is overweldigend. Afhankelijk van het weer strekt het Loch zich mysterieus en donker voor je uit of word je juist betoverd door het groen van de vele lariksen dat door de bijzondere lichtval nog groener lijkt. Rond Rock House ligt zo'n 50 are land, puur natuur dus. En volop ruimte voor een romantische wandeling naar het water of het stoken van een kampvuurtje. Neem een fles whisky mee en de Schotse vakantie is volmaakt.
Van binnen is het ronduit gezellig. Dankzij de vloerverwarming en de goed geïsoleerde vloeren voelt het lekker warm. En voor kille avonden is er altijd nog een houtkachel. In het B&B lijkt alles zich rondom de grote open keuken te concentreren: er is een bibliotheek en er zijn zitjes op de galerij – je wilt hier gewoon nooit meer weg.
Dat geldt overigens ook voor Sky cottage – mijn favoriet als het om romantiek gaat. Pal naast de waterval en eveneens met een prachtig uitzicht op de bergen en het water. Het cottage heeft 1 knusse slaapkamer en een grote gezellige woonkamer. B&B vanaf € 150 per nacht; Sky cottage € 1125 per week.


zaterdag 9 juli 2011

DAG 9 Drijfpaleis (NL)


9 juli: Sprookjespaleis in Arnhem 
(trefwoorden) sprookjesachtig, slapen op het water, uitzicht
Denk ook eens aan Arnhem als je op zoek bent naar een romantisch weekend met z'n tweeën. Dit waterpaleisje op de Boterdijk, op vijf minuten van het station vandaan, is een bezoek beslist waard. Volgens de eigenaar is het een 'watervilla in Toscaanse stijl'. 'Sprookjesachtig, net als 1001 nacht', zeggen bezoekers over de bruidssuite. Anderen noemen het 'een geslaagde kruising tussen de Efteling en Gaudì'. De 3 twee-persoons-kamers zijn vrolijk en kleurrijk én voorzien van internet, tv en dvd-speler. Daarnaast is er ook nog een keukentje als je 'het huis' echt niet uit wilt. Het meest bijzonder is het riante dakterras, compleet met ligstoelen en zitjes. Om te genieten van een prachtig uitzicht op het water en de Nederlandse - ehumm - heuvels. En – vooruit – als je Arnhem dan toch in wilt, liggen de cafés, restaurants, bioscopen en musea slechts een paar minuten verderop. € 75 per nacht voor een twee-persoonskamer.




vrijdag 8 juli 2011

DAG 8 Villa Le Cas (F)

8 juli: Zoete geur van lavendel en jasmijn in de Provence...
http://villa-lecas-provence.nl

Met het gevaar dat mensen die niet van Frankrijk houden, nu hun schouders ophalen - ik heb al weer zo'n heerlijk adres in de Provence...

Deze keer een 400 oude 'mas' tussen Seillans en Fayence voor maximaal 8 personen met 4 ruime slaapkamers. Het huis is warm en gezellig ingericht en er is weinig te bedenken waar het je aan zal ontbreken: er is wifi, een grote tv met Nederlandse zenders, een piano, een luxe keuken...
Omdat het huis tegen de heuvel aan ligt, geniet je vanaf het terras van een heerlijk uitzicht. In de vier hectare grote tuin kun je behalve zwemmen in het grote natuurlijke zwembad ook je eigen wandeling uitzetten. Beslist een adres waar gezinnen zich prettig zullen voelen; de kinderen hebben ruimte zat om te ravotten, maar ook liefhebbers van natuur komen aan hun trekken en sportievelingen kunnen in de buurt hun hart ophalen bij het golfen of zweefvliegen. In augustus zijn nog wat vrije weken. Van € 1600 tot € 2375.




donderdag 7 juli 2011

DAG 7 Boshut in Zweden (S)

7 juli: De overtreffende trap van puur natuur
www.svenskaturistforeningen.se

Twaalf boshutjes aan een klein meer in het donkere bos. Geen warm water, geen electriciteit, wél kaarslicht en volop romantiek. Dat is wat de Kolarbyn-lodges in het noordoosten van Stockholm beloven.
Een lemen hut met harde bedden op een warm schapenvacht. Een houtbrander en een doosje lucifers. Veel meer is er niet. Of je hier je mobieltje nodig hebt? Nou, nee. En al had je hem bij je, er is toch geen ontvangst. Wel vind je - als je even doorloopt - na drie kilometer een supermarkt voor de broodnodige proviand. € 44 per nacht.




woensdag 6 juli 2011

DAG 6: Scarlet hotel (UK)

6 juli: Droomlocatie alleen voor grown-ups
www.scarlethotel.co.uk
Wil je graag een beetje verantwoord op vakantie zonder dat je in een tent hoeft te slapen? Hou je van een lekker hete douche, maar dan wel met water dat door zonne-energie is opgewarmd? Je kunt het milieu sparen en toch in luxe logeren; het Scarletthotel in Cornwall is het bewijs.
Maar oké - het milieu is niet het enige en waarschijnlijk ook niet het eerste waar je aan denkt als je dit hotel ziet. Oogverblindend en geheel in harmonie met de omgeving van dit in het zuidwesten van Groot-Brittannië gelegen gebied.
De hot tubs, de Ayurvedische Spa, de tongstrelende gerechten in het restaurant, het feit dat je nergens internetontvangst hebt - nóg een adres waar ik zeker heen moet. Dit gaat een druk jaar worden! Oh ja - enig minpuntje: echt goedkoop is het niet... ;-))




dinsdag 5 juli 2011

DAG 5 Numero 7 (I)

5 juli: Rust en ruimte in Le Marche
Een Toscaans landschap, maar dan net iets ruiger en toeristische kermis, dat is Le Marche. Een goed bewaard geheim zou ik dit deel van Italië inmiddels niet meer willen noemen, maar het is absoluut nog veel rustiger en ongerepter dan de buurprovincies Umbrië en Toscane.
Het zijn twee Belgen die hier op Numero 7 hun droom hebben gerealiseerd. Numero 7 is een in stijl gerestaureerde boerderij die vier mooie sobere appartementen omvat, het kleinste voor 2 personen, het grootste voor 6, die ook als B&B worden verhuurd. In de tuin en in het zwembad geniet je van een weids uitzicht over het glooiende landschap met het Sibillini-gebergte op de achtergrond. Leuk detail: doe eens gek en huur  een van de twee vespa's om in stijl richting Riviera del Conero aan de Adriatische kust te vertrekken.
Van € 580 tot € 1200 per week.




maandag 4 juli 2011

DAG 4 Domaine de l'O (F)

4 juli: Twee stoere lofts in de Dordogne
www.domainedelo.fr
Na de eerste exotische adresjes is het volgens mij tijd voor een 'gewoon' vakantiehuis ;-))
Ik neig er weleens naar te denken dat het in de Dordogne vergeven is van door Nederlanders bevolkte campings; en dan vergeet ik dat er in dat mooie landschap toch ook nog echte parels te ontdekken zijn.
Domaine de l'O valt is daar eentje van. Het boerenhuis met z'n gastenkamers is op zichzelf al de moeite waard; maar waar ik echt als een blok voor val, dat zijn de twee lofts in het bijgebouw. Prachtige grote ruimtes met een wonderschone lichtval; smaakvol maar niet overdadig gemeubileerd. En dan heb ik het nog alleen over het interieur van de twee appartementen (2-6 personen); de buitenkant is sober en prachtig, er zijn ook nog zonovergoten terrassen, en niet te vergeten een zwembad, een tafeltennistafel, een zandbak, fietsen... Ook niet verkeerd: in de buurt kun je tennissen en golfen. En alsof dat nog niet voldoende is, bieden de eigenaren een boodschappenservice en allerlei wellnessbehandelingen aan huis.Veel Nederlanders of niet: m'n volgende vakantie gaat naar de Dordogne!
Van € 900- € 1400 per week.




zondag 3 juli 2011

DAG 3 Lotsenturm Usedom (D)

3 juli: Licht over Duitsland en Polen
www.lotsenturm-usedom.de
Al 70 jaar lang laat de vuurtoren op het eiland Usedom, in het verre noordoostelijke hoekje van Duitsland, z'n licht op de Duits-Poolse grens schijnen. Alhoewel: eerlijk is eerlijk - werken doet hij al lang niet meer. Toch blijft het een logies voor romantici. Acht meter hoge plafonds en absolute stilte. Alleen onderbroken door het geruis van de zee (of van de whirlpool...;-))
Gasten kunnen rekenen op een service die niet onder doet voor een 5*-hotel én 100% privacy. Een nacht voor met z'n tweetjes kost € 290.


zaterdag 2 juli 2011

DAG 2 La Grande Serve (F)

Als zigeuners in Frankrijk...
www.lagrandeserve.com 

Op dag 2 van deze reis een oude bekende... een van de allereerste adresjes waar ik ooit over heb bericht: La Grande Serve, in een stukje 'maagdelijk' Frankrijk, op 862 km van Utrecht, ter hoogte van Lyon, tussen Vichy en Clermont-Ferrand. Vijf houten woon- of pipowagens, oftewel roulottes. Ingericht als kleine romantische huiskamers, met veel liefde voor detail. Vakantie in een roulotte of pipowagen is een goed voorbeeld van glamping, glamoureus kamperen. Wél een badkamer met toilet in wat vroeger de stallen van het landgoed waren, maar geen verlichting op het terrein. Wel elektriciteit binnen, maar alleen buiten een kraantje met water. Ver bij alles en iedereen vandaan, maar toch op loopafstand van het dorp. La Grande Serve is een uitgelezen plek voor mensen die willen uitrusten, vissen, mountainbiken, lezen, wandelen, lekker eten en met een wijntje bij het vuur naar de sterren staren. Kinderen hebben lekker de ruimte om te ravotten, hutten te bouwen of te helpen met het verzorgen van de dieren. Als je mazzel hebt, staat er nog eentje leeg... 




 

vrijdag 1 juli 2011

HET IS ZO VER! Hameau les Cleves (CH)


DAG 1: hotel+chalet in de Zwitserse bergen
www.hameaulescleves.ch
Het 1e adres van mijn marathon - ik heb jullie even flink laten wachten; maar hier is hij dan.
Een prachtig 'eiland' in de bergen. De 'Hameau les Clèves' is een pareltje op 1500 meter, net boven Nendaz, in het zuidelijke deel van Zwitserland. 
Een boutiquehotel, een viertal chalets, elk voor 12 gasten, plus twee restaurants, allemaal met dezelfde rustieke charme. En zoals je het van Zwitsers mag verwachten, met een hoog serviceniveau: je kunt natuurlijk gewoon gaan wandelen, maar een massage aan huis of (in de winter) een uitstapjes met husky's kan ook. Eigenlijk best leuk, een vakantie in de bergen...