zondag 10 juli 2011

DAG 10 Sky Cottage (UK)

10 juli: Verbijsterend mooi
Rock house in Loch Tay bestaat uit een B&B en twee cottages. Het lijkt wel alsof de natuur hier alom aanwezig is. Het uitzicht vanuit zowel de kamers als de cottages is overweldigend. Afhankelijk van het weer strekt het Loch zich mysterieus en donker voor je uit of word je juist betoverd door het groen van de vele lariksen dat door de bijzondere lichtval nog groener lijkt. Rond Rock House ligt zo'n 50 are land, puur natuur dus. En volop ruimte voor een romantische wandeling naar het water of het stoken van een kampvuurtje. Neem een fles whisky mee en de Schotse vakantie is volmaakt.
Van binnen is het ronduit gezellig. Dankzij de vloerverwarming en de goed geïsoleerde vloeren voelt het lekker warm. En voor kille avonden is er altijd nog een houtkachel. In het B&B lijkt alles zich rondom de grote open keuken te concentreren: er is een bibliotheek en er zijn zitjes op de galerij – je wilt hier gewoon nooit meer weg.
Dat geldt overigens ook voor Sky cottage – mijn favoriet als het om romantiek gaat. Pal naast de waterval en eveneens met een prachtig uitzicht op de bergen en het water. Het cottage heeft 1 knusse slaapkamer en een grote gezellige woonkamer. B&B vanaf € 150 per nacht; Sky cottage € 1125 per week.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten