donderdag 1 april 2010

Bijzondere groepsvakantie

Dit bericht deed me denken aan een cursus waarbij ik iemand anders een foto zo nauwkeurig moest beschrijven dat zij hem kon natekenen. Knap lastig was dat. Stel je nou voor dat je op de Piazza Navona staat en je geacht wordt je medereizigers die niets of weinig kunnen zien uit te leggen waar jullie je op dat moment bevinden. Het blijkt een uitdaging te zijn die menig ziende reiziger graag aangaat in ruil voor een flinke discount. Amar Latif, zelf al op z'n 20ste voor 95% blind bedacht in 2004 een reisorganisatie die reizen organiseert voor zienden en slechtzienden of blinden.
Op de site (www.traveleye-international.com) staat het heel mooi beschreven:

"Traveleyes is a travel company with a difference. We provide holidays for both blind/visually impaired and sighted travellers, journeying together in a spirit of mutual independence....."

 Het aanbod varieert van reizen door Europa, Amerika, Azië en ook het soort reis verschilt: je kunt gewoon een weekje gaan zonnebaden, of je kiest voor een cultuurreis door Italië. En Latif's organisatie is zó succesvol dat hij sinds 2004 elk jaar met 150% gegroeid is en er inmiddels sprake is van een omzet van een paar miljoen! 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten